Hem » Om oss

Om oss

”Vi är Skandinaviens största producent & leverantör av lackeringsanläggningar. Vi även har helheten inom elinstallation & automation.”

Vi på Bolest startade vår verksamhet 1992 under namnet Lackboxar i Varberg AB och bytte 1999 namn till Bolest i Varberg AB. Bolest huvudprodukt är lackeringsanläggningar av yppersta kvalitet. Vi har även ett brett sortiment av kompletterande produkter. Bland annat ventilationsdetaljer från egen plåtverkstad.

Vår elavdelning har bred kompetens där även elskåpsbyggnationer samt elinstallationer ingår. Vi äger och driver även företaget LT Service AB sedan tidigare i år och de har stor kompetens inom elinstallation och automation.

Några av våra kunder är Bilia, Helmia, Engström, Mechanum, Bravida, Caverion, Ringhals och Toveks.

2014 gick vi samman med Holgers i Norge. Tillsammans bildade vi Holgersgruppen. Holgersgruppen består av Bolest i Varberg AB, Holger AS och Holgers Produktion AS, och är Skandinaviens största tillverkare och leverantör av kompletta beläggningssystem för fordonsindustrin och ytbehandlings-system. Holgersgruppen finns i både Norge och Sverige, med kontor för försäljning, marknadsföring, konstruktion, tillverkning, installation, service, el och expertis inom processventilation. Bolaget har också ett brett sortiment av maskiner, verktyg och förnödenheter för arbete inom ytbehandling.