Hem » nyheter

”Man vill alltid vara 100%”

11 juni 2018 Inga kommentarer

Johan Karlsson säljer CMC-boxar på Bolest 

Johan är en av de senast anställda på Bolest. Sedan januari arbetar Johan med att sälja Bolests nya lackboxar, CMC.

Men låt oss ta det från början– Johan är född och uppvuxen på en ö utanför Karlskrona i den blekingska skärgården och man hör också lite dialekt därifrån när han pratar.– Jag hade egentligen tänkt mig att bli militär och jag gick direkt från studenten in i lumpen, men kände rätt snart att det inte var riktigt min grej. Jag gillar helt enkelt inte att lyda order om jag inte ser någon mening med den, då går jag hellre min egen väg.

Vidare till optiker i Umeå -Jag funderade på att bli optiker, men det var inte så spännande som jag trodde. Det jag verkligen trivdes med var alla kundkontakter och kundrelationer. Jag kan gärna sitta vid ett skrivbord en dag i veckan om jag får vara ute och träffar kunder de andra fyra, säger Johan och ler .I sex månader arbetade jag som säljare på en Smarteyes-butik i Umeå men efter ett halvår blev jag istället ansvarig för att utbilda personal på nyöppnade butiker inom sälj och service. Det höll jag på med i ett och ett halvt år.

Och sedan till Göteborg –Efter det fick jag erbjudande om att bli butikschef och öppna en ny butik på Frölunda torg i Göteborg. Efter två år som butikschef ville jag utmana mig själv inom försäljning och valde därför att börja på en firma som sysslade med försäljning av säkerhetslösningar genom dörrförsäljning ,en grym erfarenhet för den som vill testa sig själv.

DLX-För mig är det viktigt att vara ödmjuk inför det jag inte kan. Jag tycker service är den bästa typen av försäljning och att det känns väldigt bra är jag kan erbjuda mina kunder DLX – “Det Lilla Extra.”

Hur kom det sig att du hamnade på Bolest? Jag var ute i Bohus och knackade dörr och kom in till en potentiell kund som jag pratade med. Han bjöd in mig och verkade rätt intresserad men, efter ett tag frågade han om jag inte skulle jobba för honom istället. Den kunden hette Stefan Ivarsson och var och är fortfarande delägare. Johan är en av de senast anställda på Bolest. Sedan januari arbetar  Johan med att sälja Bolests nya lackboxar, CMC.

Vad kommer din huvudsakliga uppgift att vara på Bolest? Bolest har blivit återförsäljare för de italienska lackboxarna som går under namnet CMC. Det är egentligen boxar med lägre pris där Bolest hoppas nå ett nytt kundsegment. Min uppgift kommer att vara att besöka nya presumtiva kunder och presentera de här boxarna för dem. Bolest har traditionellt varit vana att kunderna kommer till dem utan att företaget behöver leta upp dem. Men med de nya CMC-boxarna kommer vi att aktivt ta kontakt med nya kunder. Det innebär att det kommer bli en hel del resande och en massa sköna kundbesök.

“Den stolta italienaren” Vi kallar CMC-boxen för “Den stolta italienaren”. För det är verkligen en box som inte ber om ursäkt för sin existens.. Den är enkel, funktionell och mycket prisvärd. Kvalitén är imponerande bra. Boxarna finns bland annat hos Pagani och Lamborghini. Det visar ju lite vilken standard boxarna har säger Johan och ler.

Bolest lackboxar - vilken lackbox passar dig bäst?

Vilken lackbox passar dig bäst?

Ny i branschen – Jag är ny här och ny i branschen, men jag hoppas att jag kan vara ute och träffa de första kunderna så snart som möjligt. De flesta vardagar kommer vara resdagar och jag kommer besöka skadecenter, verkstäder och troligen en hel del företag inom andra industrier såsom till exempel möbelindustrin där lackering också förekommer i stor skala.

Viktigt att följa regelverk-Det finns ju en hel del regler angående lackering, men de kontrolleras

sällan. För oss på Bolest är det en självklarhet att vi vill hjälpa våra kunder att följa de regler som finns. Det är bra för både samvetet och miljön.

Men vad händer på fritiden då? Mitt nästa mål är att bygga hus och så finns det också planer för ett bröllop så småningom. Annars tycker jag mycket om japansk whisky. De är som tyska bilar – perfekt uttänkta och noggrant gjorda. Smakerna finns där de ska. Ett rent hantverk. Sen tycker jag väldigt mycket om musik och konserter, lyssnar gärna på artister som till exempel Kapten Röd och Movits! Är fortfarande ny i denna del en av vårt avlånga land och försöker därför upptäcka så mycket som jag bara kan av Göteborg. Det är verkligen en riktigt fin stad.

Ställ en fråga eller lämna en kommentar!

Fyll i uppgifterna nedan. Dessa sparas inte av oss men av din webbläsare för att du ska slippa fylla i de nästa gång. Du kan prenumerera på dessa kommentarer via RSS.