Hem » nyheter

” Vi är ett jättebra gäng.”

21 maj 2018 Inga kommentarer

Per Erlandsson är chef på Bolest elavdelning

Vad är det ni arbetar med? – Vi arbetar vitt och brett inom elbranschen. Det är allt från att hjälpa privatpersoner med deras el och ström till stora industrier. Idag har vi ca 70 % industriarbete och 30% privatpersoner. Vi vill gärna ha fler industrier av den enkla anledningen att de återkommer oftare.

Mycket automation –Vi arbetar mycket med automation. Man kan säga att det är en utveckling

av “styr och regler”. Vi hjälper till att plocka fram lösningar för att automatisera processer och funktionalitet. Det handlar en hel del ny teknik det handlar om men vi ligger i framkant och har bra oll på vad som händer i branschen. Alla kan inte allt, men de flesta kan det mesta vilket gör att vi inte är så sårbara om det skulle bli influensatider eller annat.

Vad gör man som chef på el avdelningen då?– Jag är behörighetsansvarig och ser också till att regelverket efterlevs. Sen har jag det övergripande ansvaret för arbetsledningen, men vi delar på uppgifterna. Det är bra på flera sätt. Dels kan jag komma med ut och skruva vilket jag tycker mycket Det kan vara viktigt att påminna sig om den passion som man har för arbetet. Sen blir det att alla kan se vad de olika arbetena innebär och däri ligger det en vinst. Och sen skapar det också en hel del engagemang och det är kanske inte minst viktigt i det arbetet vi utför.

” Vi har alltid haft en passion för el och arbetet som elektriker.”

Tidigt el intresse  – Jag har alltid varit intresserad av el världen och intresset intensifierades när jag i tolvårsåldern cyklade till den lokala elhandlaren och han berättade om sitt arbete för mig.

El är ju så mycket mer än bara två hål i väggen. Men för dem som inte arbetar med el ska ju resultatet vara precis så enkelt och säkert. Självklart finns det en hel del att tänka på. Om något inte fungerar så kan det ju få riktigt förödande konsekvenser. Men min fascination för denna enorma kraft har nog alltid funnits med. En fascination över vad man kan göra med elen och vad den kan åstadkomma.Jag arbetade tjugo år som egenföretagare innan jag började på Bolest. Som elektriker började jag för 35 år sedan så jag har ju hunnit med en del och sett branschens utveckling

Vad gör ni om tio år?- Vi är ett riktigt gott och jättebra gäng som jobbar här och jag hoppas att alla jobbar kvar och att vi kanske är dubbelt så många som idag. För åtta år sedan var vi tre stycken så det händer ju en hel del här.

Vad gör du på fritiden då?- Musiken har alltid legat mig varmt om hjärtat. Det har alltid varit mycket musik. Jag har spelat gitarr i flera olika band, oftast då partyband som spelat på fester och så. Jag är nog rätt mycket av en musikalisk allätare. Jag har en väldigt allsidig musiksmak och tycker om det mesta men kanske inte den hårdaste dödsmetallen. Sen tycker vi om att resa. Senast var vi i Indien och reste runt. Det är kul att upptäcka nya platser. Jag tycker om både stadsliv och natur, men viktigast av allt är kanske ändå att det finns stränder och sol så man fårmöjlighet till värme och bad.

Snart två söner på Bolest-Jag har två söner och en sambo. En av mina söner jobbar här på Bolest idag och den andre kommer också snart att börja här. Så man kan väl kanske säga att de har följt i pappas fotspår, säger Per och skrattar.

Ställ en fråga eller lämna en kommentar!

Fyll i uppgifterna nedan. Dessa sparas inte av oss men av din webbläsare för att du ska slippa fylla i de nästa gång. Du kan prenumerera på dessa kommentarer via RSS.